tuli synttäreiden molemmin puolin. Kuvasin tähän käsitöihin liittyvää. Tilkut-listalla synttärivaihtoon osallistuneet saavat tänä vuonna jo-joja. Halusin samaa sävyä, jota on sohvapöytänä olevassa vanhassa puulaatikossa. Yksi lähetys puuttuu vielä ja yksi on tullut kuvausteni jälkeen.

Jo-jot näyttivät ihan kekseiltä, kun laitoin ne pöydälle. Kulho on pikkuveljeni tekemä metallinen hedelmäkulho 1970-luvun alkuvuosilta ja liinan sain synttäreillä. Sen on viime keväänä kirjonut lapsuudenystäväni äiti ja hän oli pyydellyt anteeksi, kun siinä on virheitä. Hän on syntynyt samana vuonna kuin äitini tai isäni, joten ikää on 81 tai 85. Minusta tuo on hyvin kaunis liina, enkä tunne hardangerkirjontaa niin hyvin, että olisin huomannut virheitäkään, joten ainakaan mitään isompaa ei taida olla.

Riitan paketissa oli myös kakkupala-rasia ja nappeja. En raaskinut vielä irrottaa jo-joja kortista. Ja hups, vasta nyt kuvasta huomaan, että "kermavaahto ja kirsikka" ovat luiskahtaneet sivuun. Pitääpä liimata takaisin. Vanu on vähän hankala, kun se on pelkkiä kuituja.  Kakkupalasta tulee kulta- ja hopeanappien koti.

 

Kangaskaverit lähettelevät synttäreinä lempivärisiä tilkkuja ja vähän muutakin: lehmämuki, jo moneen kertaan lukemani Kaari Utrion kirjan Tarpeellisia neuvoja naisille, kankaita, nauhoja, nappeja... osa lahjoista on jo syöty (mm. suklaa ei säily helteellä eikä tässä huushollissa muutenkaan varastoidu kaappeihin :), osan olen ehtinyt jo laittaa kaappeihin ja laatikoihin, kun yhtenä päivänä aloin siivota. Mutta enempää ei jaksa nyt, pitää odotella viileämpää. Melkin jokainen hellepäivä on lorvantai.

 

Kun on kyse tekstiili-ihmisistä, niin se näkyy myös korteissa.

Airalta

 

Annelilta

 

Kaijalta

 

Sinikalta. 3D kortti kangaskuvista.

 

Porin tianoon tilkkuflikoilta

Kiitos!

Nasu tuli Puhin vierelle. "Puh?", kuiskasi hän.
"No mitä?"
"Ei mitään", sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni.
"Tarkistin vain, että olet siinä, Ystäväni."