Nimenvaihdos on ollut aika opettelua. Nyt on osa korteista uudella, osa vanhalla nimellä. Sekoilen nimissäni ja allekirjoituksissa ja toivon, etten aiheuta itselleni kovin suurta sotkua.
Olen kertonut muutoksesta, laitellut viestejä sähköpostilla, tekstiviesteillä, kortteina, kirjeinä, kaupungilla tavatessa...
Olen soitellut tuntikausia. Jos haluatte…niin valitkaa...valitsee...kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja, odottakaa hetki...odottaa ja kuuntelee ärsyttävää musiikkia...ovat edelleen varattuja, odottakaa hetki...odottaa ja kuuntelee...odottakaa...voitte tutustua palveluihimme myös www ...odottaa, kuuntelee ja pitkästyy...odottakaa...odottaa, piirtelee, vaipuu ajatuksiin...herää ajatuksistaan eikä muista minne on soittanut. Kakistelee jotakin tai puhuu lauseen pari puuta heinää ja menettää uskottavuutensa heti alkuunsa, selittää asiansa ja henkilö toteaa, että uudet tiedot ovat tulleet suoraan väestörekisteristä. Ok. kiitos. Tai keskus yhdistää henkilölle, joka ei hoida asiaa ja henkilö yhdistää toiselle, joka hoitaisi, mutta onkin juuri nyt kokouksessa tai onkin jo lähtenyt kotiin tältä päivältä. Muutoslomakkeessa ei ollut paljon täyttämistä ja se lähti eteenpäin yhdellä klikkauksella. Mutta asian kertominen eteenpäin vaatii pitkää pinnaa ja paljon aikaa.
Syöpäyhdistyksestä (serkku kuoli nuorena syöpään, äiti liitti heti sen jälkeen koko perheen siihen... KUN sairastutte, niin saatte alennuksia) vastasi heti joku, kirjasi uudet tiedot saman tien ja koko juttu oli selvä alle puolessa minuutissa. Vieritin ilon kyyneleitä, kun edes jossakin homma hoitui helposti. Vai eikö niillä ole siellä mitään tekemistä. Hmm...
Muuttaessa osa sopimuksista tuli suoraan oikealla osoitteella. Nyt vaihdettavaa on nimenmuutoksessa vielä nekin ja kaikkialla on niin varattua niin varattua. Joitakin muutoksia olen saanut tehtyä netin kautta. Jostakin löytyy muutoslomake, mutta äh! Voit muuttaa osoitteen tai puhelinnumeron tai sähköpostin, mutta että nimen. Sitä vaihtoehtoa ei ole. Joissakin nettisysteemeissä saa helposti muutettua nimen tai sähköpostin, mutta ei molempia. Olen pyydellyt ylläpitäjiltä apua ja kysynyt mitä pitää tehdä – useimmiten kysyvät mitä muutetaan ja se on sitten siinä. Kiitos. Onneksi on niitäkin, jotka toimivat ja ohjeissa pärjää tavallisella maalaisiärjellä.
Passi ja ajokortti ovat jo tulossa, mutta joitakin tärkeitä - kuten pankkikortti - on vielä ihan alkutekijöissään, kun pitää pystyä todistamaan uusi henkilöllisyytensä ja toimihenkilöt ovat varattuja tai eivät ole paikalla. 
Kieli on tahmaantunut kiinni kitalakeen ja tuntuu, ettei irtoa enää vedelläkään...
Vanha muutoslistakin tuli hävitettyä ja piti tehdä uusi. Vielä muutamaan paikkaan…tästä selvitään vielä!