Tällä tunnuslauseella United Buddy bears vetoaa maailmankiertueellaan rauhanomaisen yhteiselon puolesta.

"Meidän täytyy oppia tuntemaan toisemme paremmin - siten voimme ymmärtää toisiamme paremmin, luottaa toisiimme enemmän ja elää sovussa keskenämme."


Tassutassussa rivistönä seisoo (jumppaa?) 142 kaksimetristä karhupatsasta, yksi kutakin YK:n tunnustamaa valtiota kohti. Jokainen karhupatsas on yhden osallitujamaan taiteilijan maalaama. Niistä voi helposti tunnistaa eri maiden ominaispiirteita ja tavallaan karhut vievät matkalle maailman ympäri, kun kuva-aiheet tuovat mieleen monenlaista paljon enemmän kuin mitä karhujen pintaan on maalattu.



Vaarattomia karhuja. Niitä uskalsi katsoa läheltä, taputtaa ja halata, kulkea tassujen alta kylki kylkeä hipoen. Nämä vetoavat suvaitsevaisuuden ja kansojen, kulttuurien ja uskontojen välisen ymmärryksen puolesta. Kun Senaatintorilla pysähtyvät lukuisat turistibussit, niin väkeä riitti yllin kyllin. Kamerat räpsyivät ja sekä isot että pienet kuvauttivat itseään oman kotimaan tai lempikarhujensa kupeessa. Kuviin liittyy kilpailukin, ehkä sekin lisäsi kuvausintoa.


United Buddy Bears kampanjoi hädänalaisten lasten auttamiseksi. Lahjoituksista ja huutokaupoista on Unicefille ja paikallisille lastensuojelujärjestöille elokuuhun 2010 mennessä kertynyt jo yli 1,6 miljoonaa euroa.



Tähän mennessä on järjestetty 20 näyttelyä viidellä mantereella. Kävin tuolla lauantaiaamulla varta vasten ja olin unohtua sinne. Sunnuntaina ohi mennessä pysähdyin pariinkin kertaan kiertelemään patsasrivistöä. Lumoavia!

Espanjan karhun on maalannut Eucebio Pradas. Tämä oli yksi suosikeistani.

Useimmat karhut oli vain maalattu, mutta muutamiin oli lisätty jotakin rekvisiittaa.

Suomen karhun maalasi Mirka Raito.Tässä edestä ja tuossa alemmasa kuvassa oikeassa reunassa myös takaa.