Olin opettamassa tekstiilikortteja Naantalissa. Mietin pari aihetta valmiiksi, että nekin, jotka eivät heti keksi omaa, voisivat aloittaa jostakin ja tehdä ainakin yhden kortin kaikki työvaiheet alusta loppuun asti. Olin valinnut mukaan ruusuohjeen ja mallinuken. Lopulta kaikki taisivat aloittaa samasta ja alkoivat pukea mallinukkea, mutta parillakymmenellä eri mielikuvituksella lopputuloksista tuli ihanan erilaisia. Muutama ruusukin tuli ja joitakin omia ideoita. Kurssilla on pääasia oppia tekniikka, jota voi sitten soveltaa kotona. Kun ympärillä on useita muita ja paljon hälinää, jotkut eivät pysty tekemään omia juttujaan ja toisia se ei häiritse ollenkaan. Yksi oli jo vuoden 2004 Quilting Arts-lehdestä saanut kortti-innostuksen, mutta kaipasi vielä tarkempia ohjeita ja yksi tajusi vasta kurssipaikalla, mitä oli tullut tekemään. Ja monenlaista siltä väliltä.

Joku joutui lähtemään kesken päivän, joten vaiheessa olevista korteista kerättiin pikanäyttely kurssipaikan pöydälle. Mitäs me saatiinkaan aikaan...

... tällainen muotinäytös. Kuva on vähän hämärä enkä tullut kysyneeksi, voinko laittaa tänne lähikuvia, joten en nyt sitten laita korteista muuta kuvaa. Tässä useimmat kortit ovat vielä kesken.

Kun oppilaat ovat innostuneita, on mukava opettaa!