Olen hengissä, vaikka täällä onkin ollut aika hiljaista. Kuvittelin itsekin, etten ole tehnyt mitään käsitöitä, mutta kun kaivelin neuleita pääteltäviksi, niin onhan jotain tullut tehtyäkin.

Yksi nuttu, kun sain siihen langan. Lanka ei kulunut kokonaan, mutta siitä ei tullut kahtakaan, joten lopun käytän sukkien raitoihin. Ostin jo nuttuihin uuttakin lankaa.

Muutama pari sukkia. ruskeat ovat Nallea. Lanka ei ehkä olisi riittänyt toiseen pariin, joten ostin ruskeaa lisäksi. Nyt on ruskeaa ja kirjavaa ja vähän keltaista, joten riittänevät vielä kolmanneksi pariksi. Violetit ovat seiskaveikkaa ja punaiset joku arkistolanka noin 30 vuoden takaa. Vyötettä ei enää ollut tai se voi löytyä loppukerän sisältä. Paksu ja karkea lanka, varmaan hyvät silloin, kun tulee ulkoa varpaat melkein jäässä.Mutta ennen sitä nämä tarvitsevat vielä parsinneulaa. On mulla joskus ollut tilapäisesti käytössä päättelemättömätkin sukat. Onneksi äiti ei nähnyt!

Työn alla on projekti, johon käytän isän äidin kehruuharjoittelulankaa (viime vuosisadan alkupuolelta). Tästä on aluillaan kaksi työtä. Lanka on kaikkea rullalangan ja puolensormen paksuuksien väliltä, useista paikoista poikki, tiukaksi kehrättyä, välillä hyvin kierteistä ja toisaalla lähes kierteetöntä. Jotakin jäännösvillaa, luulisin ja joukossa on värikkäitä langanpätkiä. Neuleesta tulee epätasaista, jäykkää ja sitä on hankala kutoa.

Tämä on tulossa pöydän jalalle. Tietokone siirtyi uuteen paikkaan, kun entisessä aurinko paistoi iltapäivisin suoraan ruutuun. Ennen pöydän toinen pää oli hyllyssä, nyt tarvitsin siihen kaksi jalkaa laatikostojen ja kirjapinojen lisäksi. Sain siskolta vanhat työpöydän jalat, metallia ja makuuni liian kiiltävät, joten aloin kutoa jaloille "sukkia".  Olin aivan varma, että mulla on kumianuhaa, jossa on napinlävet, mutta ei ollutkaan. Olisin laittanut sitä jalkojen ja pöytälevyn väliin - jollakinhan sukat tarvii saada pysymään ylhäällä. No, semmoisen saa kiinnitettyä sit muulla tavoin, kunhan sitä ensin löytyy jostakin. Vanhoja nappeja olisi useampienkin sukkien ylhäälläpitoon. Sisko sanoi, ettei sukkia ilman kenkiä, joten haussa on lisäksi mahdollisimman pienet kumisaappaat, huopatossut tai talvikengät. Käytetyt tai uudet.