tai siis tuo vaihtelu oli jo viime viikolla ja nyt on taas surissut ahkerasti ompelukone ja iltaisin teeveetyönä valmistuu kohta pieni turkoosi etiopianuttu. Käyn opistossa Palavirkkauskurssilla. Viime viikolla muutamilla oli jo pieniä juttuja, jotka oli valmiita. Kun tekee jotain isompaa, niin onkin ihan mukavaa tehdä väliin jotakin, joka tulee ihan oikeasti valmiiksi.

Opettaja jakoi aimo nipun malleja ja kehotti kokeilemaan ainakin palloja ja klustereita. Olin alkanut virkata poppanakuteesta eikä nuo tulleet siitä kauniita, joten yritin bambulangasta. Ei tullut kaunista siitäkään, liian pehmeää. Olin ostanut sen langan sytomyssyä varten ja se kait haluaa tulla myssyksi. Parvekkeella on lasipurkissa muutama melko vanha kerä. Valitsin niistä koulun kasvivärjäyskokeilussa (sipulilla?) värjätyn ohuen kalalangan. Muistan, että meillä oli ainakin sipulia ja kanervaa, ehkä jotakin muutakin, en osaa sanoa millä tuo on. Olin kerännyt sipulia, mutta värjäsimme jotakin pientä myös toisten padoissa.

Palloja. Mallissa oli kuusikulmio, jossa yksi kerros oli palloilla. Virkkasin parin kerroksen päähän yksittäisiä palloja ja kerroksen enemmän kuin mallissa. Virkkasin neljä reunaa kiinni ja yläkulmaan nappia varten lenkin. Olen tehnyt näitä aiemmin tilkuista, tämä oli ensimmäinen virkattu. Tämän halkaisija on 7,5 cm, vähän pienempikin olisi riittänyt, mutta koko kerros vähempi olisi ollut liian tiukka.

 

Muistikortin suojapussiin mukailin vastaavan matkamuiston nahkakoteloa. Nuo kuplat on klustereita. Niihin oli kaksi eri työtapaa, kokelin toista. Pussin koko on 3,5 x 7,5 cm.

Lankaa jäi vielä, joten ehkä tuotesuunnittelen jotakin muutakin.