Isänpäiväviikonloppuna oli Hesarissa isästä, joka pari viikkoa ennen laskettua aikaa alkoi purkaa lisääntyvää hermostusta opettelemalla neulomaan itse vauvalle vaippahousuja. No meillähän on liki sama tilanne, esikoisen perheen esikoisen laskettu aika on tällä viikolla. Poika on kätevä käsistään, tosin en tiedä hänen käyttäneen puikkoja ainakaan neulomiseen ja ala-asteen virkkuunkin selvitti pelkillä ketjusilmukoilla, jotka sitten liimasi isoksi spiraaliksi kartongille.

Kävin siis ostamassa huopuvaa lankaa, värikästä liikkeen viimeisen kerän ja ruskeaa lisäksi. Lankaan sopivat pyörö- ja sukkapuikot. Googlasin ja printtasin pari vaippahousujen ohjetta ja leikkasin lehdestä sen jutun, pakkasin kaiken tuon ja parit pienet sukat laatikkoon ja laitoin menemään pojalle.

 

Lankakauppias kertoi, että nuoret miehet ovat uusi ryhmä, joka heilläkin on alkanut lisääntyä. Ostoskäyttäytyminen poikkeaa selvästi naisten käyttäytymisestä. Miehet lukevat hyvin tarkkaan tuoteselosteet, tutkivat lankojen teknisiä ominaisuuksia, materaiaalisuhteita ja kierteitä ja vertailevat erilaisia puikkoja toisiinsa paljon perusteellisemmin kuin naiset.  Toisaalta naiset tietävät monet noista asioista jo kauppaan tullessaan ja useimmilla on puskaradion kautta levinnyttä käytännön tietoakin jo melkoiset määrät ja liikkeessä voikin keskittyä hypistelemaan langan tuntua ja katselemaan värejä.