Talvi ja pakkaset tulivat. Hyvä niin! Jos on pakkasta lumi pysyy maassa ja on valoisampaa. Pakkasilla on kuivaa. Parhaat asteet on 5 ja 15 välillä.

Yhtenä iltana oli luonnon luomaa jääpitsiä makkarin ikkunassa.

 

Parahiksi pakkaskauden alkuun valmistui uusi hartiahuivi muutama ilta sitten. Lanka on Puroa ja siinä on lopulta jo kolmenlaisia sävyjä. Tundralla ja Pakkasyöllä ei ollut suuriakaan eroja. Toisen punaisissa ja violeteissa oli enemmän kylmiä sävyjä kun toisessa oli ihan ruskeaakin. Molemmissa oli samoja sävyjä kaikisssa väreissä. Hapsut ja kolmion pitkä reuna ovat Luumua. Senkin sävyt löytyivät jo edellisten raidoista. Hapsuihin meni puolitoista kerää. Kolmion pisimpään sivuun virkkasin kiinteitä silmukoita muutaman kerroksen sitä mukaa, kun hapsuilta näytti lankaa jäävän. Huivin kulmien sivut on noin 150 cm ja pitkä sivu 220 cm.

Langanpäättelyyn kävin ostamassa parsinneuloja, joissa on silmän paikalla siimalenkki. Opistolla oli yhdellä semmoisia ja hän kehui käteväksi. Lankakauppias tiesikin jo, että siellä yhdellä on ollut näitä - seuraavalla tunnilla on luultavasti aika monella. Hän oli suhtautunut vähän varauksella niiden hankintaan liikkeeseensä, mutta oli nyt oikein tyytyväinen, kun neuloja ostettiin oman käytön lisäksi myös äideille ja tyttärille.

Lanka on helppo laittaa silmukkaan. Lyhyet pätkät luistaa helposti pois, mutta ne saa nopeasti takaisin. Parsinneulaan oli monia lankoja vaikea saada ehjinä. Langan pää hajosi ja kun sen lopulta luuli saaneensa neulan silmään, niin joku säie saattoi kuitenkin olla ulkopuolella ja lankaa halkesi monta senttiä. Saksilla pätkä pois ja uusi yritys... välillä useammankin kerran.

Parvekkeellakin piti tehdä jotakin muutoksia, kun muutama päivä sitten pelakuut ja muut kukat lannistuivat sinnittelemään kylmyyttä vastaan. Vähän aikaista laittaa mitään jouluista jo nyt, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Pyörittelin vanhan pitsiliinan laudan päälle ja laitoin sen kukkalatikon päälle. Siinä on nyt liuta isän tekemiä tonttulapsia ja lumipalloja.