Kakkonen täytti viime viikolla 28 ja miniän synttärit on tällä viikolla.

Pojan korttiin tuli langanloppukorin kätköistä paljastunut lapanen. Olin neulonut esikoiselle ja itselleni lapaset, joissa olin tehnyt erikseen etusormen. Niillä on näppärä tarttua monenlaiseen, mutta ei ihan kaikkeen ja viileillä ilmoillä niiden kanssa pysyy kädet lämpöisinä. Muistan, että tätä tehdessä Kakkonen kävi jotenkin ylikierroksilla ja vaikka ikää oli vasta vajaa vuosi, niin päiväunista ei ollut tulla mitään, mikä hänen kohdallaan oli aika poikkeuksellista. Istuin lattialla sängyn vieressä ja kudoin. Aloin tehdä tuota vanhoista keränlopuista. Huomasin, etten saakaan toista ihan samanlaista ja niin tämä jäi kesken. Nytse ei olisi ollut ongelma, vaan olisin tehnyt eriväriset.  Varren langat ovat jäännöksiä puserosta, jonka tein itselleni noin parikymppisenä.

 

Miniän kortissa on kirpparilta löytynyt pikkupitsi, sen alla kangaspyörylä ja terälehdet ovat paperia, askartelukaupasta.

 

Tämän parille vessapaperirullalle tai yhdelle talouspaperirullalle mitoitetun kukan tein enimmäisen kerran jo puolitoista vuotta sitten. Olin purkanut sen yläosan, mutta en enää muistanut miksi. Varmaan joku syy oli kuitenkin ollut - ei purkaminen niin kivaa ole, että sitä ihan huvikseen viitsisi tehdä. Ompelin tämän uudestaan kasaan ja sitten muistin miksi olin purkanut. Munhan piti vähän lyhentää noita terälehtiä. Nyt saivat sit jäädä tuohon mittaan. Pakkasin sisään pari vessapaperirullaa, joissa on rakkausrunoja. Eri kokoisia kukkapussukoita oli Jyväskylän tilkkupäivillä.