Viikonloppu kului Tilkkuluolassa. Sisään kuljettiin kallioiden ja ötököiden alta. Otukset olivat isoja ja osin värikkäitäkin, lepakoita ja perhosia, suunnilleen hämähäkkejä. Sunnuntaina käytäväjutusteluissa selvisi, että näidenkin alta voi olla ötökkäkammoisella inhottava olo ohikulkiessaan.

Hienot päivät! Kiitos FQ ja Espoon killat. Tykkäsin kerrankin kaikista luennoista. Näyttelyt olivat hyviä, erityisesti jugend-työt, kun se on ollut mulle mieluinen suuntaus jo kauan. Oli tosi mukava tavata tuttuja, joista useat näen lähinnä tilkkupäivillä. Kuopuksenkin ehdin pikimin tavata, kun hän asuu siinä vieressä ja kävi sunnuntaina Dipolissa syömässä. "Olikos tämä se sun pieni?" Kyllä oli, mutta vähän kasvanut sitten viime näkemän...

Kun lopulta ehdin ostoksille, niin en enää jaksanut oikein katsella mitään ja lähinnä kuljeskelin puotien ohi. Yhdet kankaat jo keräsin käsiin, mutta maksaessa oli niin monta odottamassa omin valintojensa kanssa, että laioin omani takaisin laatikkoon. Kankaistahan ei ole pulaa, mutta juuri niitä mulla ei olisi ollut - eikä siis tullut nytkään. Kirjoistakaan ei löytynyt mieleistä. Tuli halpa kierros, mutta ei ihan ilman repun täytettä kuitenkaan.

Rulla (viimeinen) sinisiä kankaita, tuo väri loppuu useimmin. Tai siis loppuisi ellei tulisi päivitettyä varastoa vähän enemmän kuin ehtii ommella. Muutama rulla metallilankaa ja Tilkkullisten Cafesta teekuppipussukka. Linkki sivustolle, jossa noita oli paljon, hävisi vastikään ohjelmapävityksessä, joten ostin sit tuon ja illaksi muutaman voilla leivotun - mutta niistä ei kuvausvaiheessa ollut enää murusiakaan jälellä. Alla näkyy työtä, jonka piti olla Näytä ja kerro -osuudessa, mutta ei sit ollutkaan. Eilisten ompelusten jäljiltä se on kasvanut taas jonkin verran.

Etelä-afrikkalaisia kirjontoja. Näitä olen ostanut joskus saksalaisilta käsityömessuilta, pitäisiköhän jo keksiä niistä akiskista jokin työ. Olin päättänyt ostaa kaksi, toinne oli helppo valita, puussa kiipeilijä. Lapsuudestani vietin ison osan puissa. Kiipeily oli kivaa, puihin pääsi rauhaan nuoremmilta sisaruksilta ja taisi tulla joskus paettua joitakin kotitöitäkin.  Yhden vanhan koivun isossa oksanhaarukassa oli hyvä istua ja siellä lueskelin kesäisin kirjoja vielä teini-iässäkin.

Olet KäsityöTähti kertoi Lankadontin mittanauhakorun taustapahvi. Tämän löytyi Glimsin museosta, kun kävimme katsomassa Espoon killan näyttelyä. Tähden taitteluohje löytyy mm. täältä.