Opistojen näyttelyt ovat yksi varma kevään merkki. Olen käynyt talvella kahdessa opistossa, joten kahteen koitin viedä jotain esillekin. Valmista oli aika vähän, talvi on mennyt kahta peitettä virkatessa, mutta toinen jäi muutamaa palaa jvaille, että olisin alkanut koota sitä. Ja toinen sit vähän enemmän. Huivi on ollut täällä aiemmin, samoin pikkupussukat. Vasta ekoja töitä viedessä selvisi, että mallitilkuistakin kootaan jokin juttu. En ollut viimeisellä tunnilla. Onneksi opisto on vajaan 10 minuutin kävelymatkan päässä ja osa oli jo valmiiksi pääteltyjä.

Isoäidin neliöistä ja nelikulmaisista, joissa on keskellä kukka, tulee peite samoin afrikkalaisista kukista. Neliöitä alkaa kohta olla riittämiin.

Yhden mallipalan laitoin lahjapaketin koristeeksi. Pakkasin pari vanhaa Hesaria...

Pitkä kapea seinäluirukin valmistui, mutta unohdin kuvata. Sen kanssa tuli viimetinganongelma. Olin ostanut verhon kulmaan tulevan painon sen alareunaan. Ihan varmasti se oli juuri yhtenä päivänä kädessäni, mutta nyt kun olisin sen tarvinnut, sitä ei ollut missään. Koitin tehdä välillä muutakin, että se löytyisi sattumalta, mutta kun ei niin ei. Alareunan painona on nyt käytöstä poistettu abloy-avain.

Jokiläänin opistolla olin keskeneräisten tilkkutöiden kurssilla. Neljästä kerrasta yhtenä en päässyt. Toinen töistä valmistui. Sen blokit ovat tilkut-listan vaihdosta vuodelta 2003. Kokosin tilkkupinnan jo silloin. Tikkauslanka katkeili vähän väliä ja niin työ ja lanka lensivät sivuun opettelemaan käyttäytymistä. Samaa lankaa koitin taas, mutta samanlaisin tuloksin. Purin vanhat tikkaukset kokonaan pois ja käytin muita lankoja. Ainut hyvin sopiva reunuskangaskin ehti hävitä siivouksessa johonkin kangaspinoon. Aloin kokeilla muita värejä ja lopulta taisi olla vain eduksi, että se ekaksi valitsemani tumma sininen sujahti piiloon. Tämä on kaitaliina, Sieniretki.

 

Muitakin kevään merkkejä on jo. Harvenevat lumikinokset ovat mustia, ilma on täynnä pölyä ja hiekka ratisee hampaissa.

Parvekkeen pöydällä mittari näytti jo aika hulppeat lukemat iltapäivän auringossa, liki 40 astetta. Pullonkorkissa on kevään eka leskenlehti. Tuossa se on vielä vähän kurtussa, kun laitoin sen hetkeksi taskuun ja unohdin sinne.

Ruohosipuli kasvaa parvekkeella ja sitä olen jo vähän maistellutkin.