Nojatuolissa istuessa kaipasin jotakin laskutilaa, kun vieressä olevan hyllyn päällisenkin valtasi papinkaura. Sisko oli käymässä ja olin kerännyt isoon lasipurkkiin huovuttamiani palloja. Sanoin, että jos saisin siihen jonkin tukevan päällisen, niin tulisi ihan ok pikkupöytä  - mahtuu teemukai tai kahvikuppi. Tilkkupäällinen ei oikein kävisi laskutilaksi. Siskolla tuntuu olevan kaikkea. Sanoi heti, että hänellä on työhuoneella pyöreä lasilevy, jota ei tarvi. Lasin keskellä on hiottu pyörylä. Jos siihen liimaisi lasihelmiä alapuolelle, niin se pysyisi hyvin paikoillaan. Yhtenä päivänä sit käytiin työhuoneella.

Lasipallot kiinnitin silikonilla. Se kuivuu kiiltäväksi. Kannen sileä puoli päällepäin, jokaisen pallon ympärillä näyttää olevan rengas.

Lasipallopuolelle tuli kuvatessa moninkertainen omakuva.

*************

Opistojen näyttelyitä kierrellssä manasin eilen itselleni epäonnea, kun ajattelin, etten halua enää yhtään lisää tyynyjä (uusia päällisiä vain). Ostin parit arvat, mutta valitsin korista pelkkää valkoista paperia. Tänään sit Jokioisilla koitin olla positiivisempi ja ajattelin, että voisin haluta kahvipussikorisetin. Meille jäi aikaa ennen näyttelyn purkua ja kierreltiin siskon kanssa Tietotalon ympäristöä. Kun tulimme takaisin sisään, kuului arvonta olevan käynnissä. Ehdimme juuri pysähtyä tuolirivien taakse ja sit kuulutettiin nimeni. Ja ne korit on nyt mun!

Tekijä pomppasi esiin tuolistaan ja sanoi, että yhden sangankorjauksen verran on takuutakin hänen tekemissään koreissa. Tuttava siinä liki kertoi rouvan ennen näyttelyä laskeneen, että on tehnyt yli 700 koria ja muisti sit vielä unohtaneensa laskea yhden vuoden korit. Aikamoinen määrä kahvipusseja!

Nyt voin valita korin koon ostosten mukaan. Sisko sanoi, että pientä voi käyttää Elli, kun lähdemme yhdessä kauppaan tai sitten jos haluan käydä ostamassa itselleni jäätelön.