Eilinen kului opistolla kolvikurssilla. Aika kiire tuli tavaraa pakatessa, kun en ollut etukäteen ehtinyt mitään laitella ja edellisenä iltana tulin kotiin juuri ennen vuorokauden vaihtumista. Puuvillalankoja lukuunottamatta kaikki löytyi nopeasti. etukäteen olisin kuvitellut, että laatikoissani on paljon enemmän niitä. Kangaskauppiaalta olin saanut koko kurssin käyttöön muovikassillisen organza-, shifonki- ja tyllipaloja ja omaa varastoa vähän lisäksi. Kerrankin kurssitarvikkeet mahtuivat yhteen kassiin!

Kolvissani on lättäkärki, pitänee yrittää löytää siihen kynäterä tai sitten pyörähtää rautakaupassa ostamassa uusi. Ohut kynäkärki on paras, tuolla omalla lättänällä olen tehnyt kokeiluja, kyllä sekin juuri ja juuri toimii - eli hyvin tähän asti, kun en paremmasta tiennyt. Ja lyhemmän metalliviivaimenkin voisin ostaa, jos noista enempi innostun. Metrisen kanssa on hankala tehdä pieniä juttuja. Työkalupakista löytyy kankaiden kolvaamiseen monta käyttökelpoista välinettä.

Teoriaa, opettajan näytteiden katselua, vinkkien keräilyä muilta ja syömässäkin piti käydä välillä, joten kovin runsasta saalista en kotiin kantanut. Ison määrän intoa kuitenkin ja ainakin yhden toteutettavan idean, jota olen hautonut täällä asuessa melkein koko ajan, tehnyt muutaman kokeilunkin, mutta mikään ei ole toistaiseksi tuntunut tarpeeksi kevyeltä.

Tarvitaan keinokuitukankaita ja keinokuituhuopaa. Tämä on naapurin kangasrasiasta.

 

Tarvitaan palonkestävät alusta ja työvälineet, kynäkärkinen kolvi, hyvä ilmastointi, hengityssuojain. Kannattaa ehkä myös miettiä, mitä tekee mahdollisille pienille palovammoille. Kurssilla niiltä säästyttiin.

 

Organzapaloja, lahjanauhaa, keinokuitusiivu (tumma), päällä punainen ja tummansininen shifonkipala. Ennen ja jälkeen kolvauksen. Tähän valkoiseen huopaan ei kankaat sulaneet kiinni kovin hyvin. Tämä oli mun eka ja luulin tekeväni jotakin ihan väärin, mutta samaa ongelmaa oli muillakin, joten kerrankin sai hyvällä omalla tunnolla sanoa epäonnistumisen syyksi materiaalin.

 

Tummaa huopaa, jossa oli kimalletta. Keinokutikangasta, joka on täynnä pieniä laskoksia, tylliä, organzahulpioita ja päällä kuviolista organzaa. Kuviokohta ei sulanut, joten kirjonta lienee puuvilla- tai silkkilankaa.

Koepaloja voi jatkaa lisäämällä kerroksia ja kolvaamalla lisää, kirjomalla, helmin paljetein tai jotakin vastaavaa. En tiedä tuleeko näitä jatkettua mitenkään.

 

Tetroja. Näitä pitää saada lisää! Valkoista organzaa ja sisäälä olevat pienemmät tetrat ovat vihreästä organzasta tai turkoosista tyllistä.