Samalle suunnalle pari vierailukutsua samalle viikolle ja sopivasti yksi työkeikka siihen väliin. Jos työkeikka olisi ollut pari päivää myöhemmin, olisin tarjoutunut kylään vielä yhteen paikkaan. Ehkä käyn myöhemmin sit ihan erikseen.

Jalka on taas sohlannut, joten en edes miettinyt omalla autolla lähtöä, kun se ei kipeänä kestä ajamista kuin pieniä matkoja kerrallaan ja nyt olisi muutamaan päivään tullut useampi sata kilometriä. Kun jalasta menee tunto, niin pelkääjän paikalla voin heittää sen konepellille tai vaikka niskan taakse (heh, ei onnistuisi :) ja bussissakaan sitä ei tarvi pitää paikoillaan.

Aloitin matkan busseilemalle Tiin luokse. Hänellä oli asioita Poriin ja kun aikataulut sovitti yhteen, niin pääsin viimeiset kymmenet kilometrit hänen kyydissään. Vähän maltettiin aamuyöstä nukkuakin, mutta kyllä vuorokausi on joskus melko lyhyt aika. Maailman parannusta ja samanalaisen elämäntilanteen pohdintaa. Puhetta myös käsitöistä ja kukista sisällä ja ulkona. Limoviikunakin karsiutui noin saunavihdan verran pienemmäksi ja runkoon käsityöihmiselle pari mahdollista koristeluvinkkiä toteutettavaksi tai uusien ideoiden pohjaksi.

Tiin loman kunniaksi pioni avasi ensimmäiset kukkansa - värikin juuri asunnon uuden emännän suosikkia. Ihmettelimme nupuissa kulkevia muurahaisia, myöhemmin matkalla selvisi, että niissä on jotakin makeaa nestettä, joka maistuu muurahaisille.

Paikallinen sekatavarakauppa oli mukava elämys. Kaikkea! Ihastuin yhteen puseroonkin, mutta olisi pitänyt olla kirjainta isompi koko. Lasistudiolla olin aika myyty pullonpohjista tehtyihin pitsilaseihin ja yhteen vinoon pulloon. Korvikset ja rautalankakruunu lähtivät mukaan. Mutta jokin muu jäi kaihertamaan mieltä, vaikka en tarvikaan laseja yhtään enempää kuin mitä nyt jo on.

Kylänraitin näkymiä.

********

Sitten tuli työmatkaosuus. Tosi mukava sekin. 72 pienen tilkkutön kuvausta maastossa, kallioilla, pelloilla, teillä, vedessä... Ekana iltana kuvasimme liki puolille öin ennen kuin maltoimme lopettaa. Sen jälkeen vielä saunomista, grillausta ja juttelua. Kovin pitkäksi ei yöuni ehtinyt venyä silläkään kertaa.

Aamulla kuvaukset jatkuivat vielä muutaman tunnin. Luetteloiden tarkistusta - kaikki oli kuvattu. Suunnittelua jatkotyöstöstä.

Illansuussa matka jatkui.