Lueskelin hajamielisenä reseptejä Me -lehdestä ja sitten yhtäkkiä tajuntaan iski mansikat juustosalaatissa. Eihän niin voi olla!  Joku on kokeillut ja tykännyt, miksen siis minäkin. Jotain piti ostaa, jotain piti käyttää kaapissa olevista. Ihan ohjeen mukaista ei tulisi, mutta sinnepäin. Ja eikun kokeilemaan!

Ohjeessa oli kaksi ruukkua viinisuolaheinää, mutta laitoin enimmäkseen jäävuorisalaattia, kun sitä oli jääkaapissa.

Tuoreita herneitä ja mansikoita.

Ohjeessa oli kotijuustoa, mutta olin ostanut maistettavakseni tuota Lefkotiria, joten pilkoin salaattiin sitä.

Lähikaupassa ei ollut parmesaania raastettuna eikä kokonaisena, joten jos vaihtoehtovinkeissä oli tuon toisen juuston kohdalla mozzarella, niin ostin sitä. Lämmitin paistinpannun, pyyhkäisin siihen niukasti öljyä ja ripottelin kolme ohutta raastekasaa. Paistoin, kunnes reunat alkoivat ruskistua. Nostin pannu jäähtymään, niin juusto olisi helpompi nostaa pannulta. Kun juustot olivat vielä lämpimiä, muotoilin ne salaatin koristeiksi. Pannulla odotelleessaan olivat ruskistuneet kokonaan.

Hyvää! Ja mansikat salaatissa maistui niin, että olen jo ostanut seuraavat  ja homejuustoa. Onneksi ostin mansikoita kaksi rasiaa, kun toisen söin vahingossa (!!!) Hercule Poirotin seurassa - ihan vaan mansikoina.