Olin ohjailemassa pääsiäiskorttien askartelua ja kun aikaa jäi ja tarvikkeet olivat levällään, niin liimasin äkkiä muutaman kortin itsellenikin. Ja sitä ennen tuli yksi pikakortti synttäreiksi sillä aikaa, kun sankaritar oli yhden askartelijan noutomatkalla. Viimeinen sai juuri nimensä kirjoitettua, kun ovi aukeni. Oli yksi nopeimmin tekemistäni onnittelukorteista.

Kuvioleikkureilla saa nopeasti tarvikkeita valmiiksi ja olin piirrellyt pupujen ja tipujen mallineita. Yhdet siskolta saamani  vaatekuvastot ovat olleet oikein hyviä kortteihin - värikkäitä pintoja kuvioihin ja tukeva mattapintainen paperi pitää hyvin liimaukset.

Höyhen ja vaatekuvastosta leikattuja tipuja. Pitsin yläkulma pitää vielä leikata samanlaiseksi kuin toisellakin puolella.

Ylijäämäkartonkipala leikkautui linnuksi ja sai mustan höyhenen pyrstökseen.

Nappasin kiinni ilmassa leijuneen höyhenenpalan ja naapurilta jäi juuri yli yksi kukkoaihio, yhdistyivät kortiksi.

Höyhen ja askartelukaupan valmiita kukkia. Noita keskitähtiä tulee, kun leikkaa pitsireunuksia (ylimmässä kortissa).

Jos vien kursseille ja askarteluiltoihin valmiit mallit, niin niitä tehdään lähes joka korttiin. Kun vien vain aiheeseen sopivat tarvikkeet, niin jokainen tekee omiaan ja kaikille tulee erilaisia kortteja. Vielä ei yksikään ole kääntynyt kannoillaan sen vuoksi, että mallit puuttuvat. Kaiken aikaa kuuluvista "en osaa" "eikä tämä nyt onnistunut" marinoista huolimatta, tekijät ovat ylpeitä aikaansaannoksistaan, kaikki kortit lähtevät koteihin mukaan ja useimmille on saajat valmiiksi mietittyinä. Jokaisella on yleensä riittänyt mielikuvitusta moneen kivaan korttiin.