Oikein mukavaa oli pääsiäisenä, mutta ihan kiva on aloittaa normaali arkikin ja pitää asioilla ja tapahtumisilla vakiojärjestystä.

Pari vuotta olen kiukutellut taskukameran kanssa. Ennen kuin se on käsissä ja kuvausvalmiina on kulunut vähintään pari minuuttia. Ja monesti tilanne jo ohi. Maisemakuvaukseen ihan ok, mutta muuten sen kanssa myöhästyi vähän turhan usein. Kun aiemmin on ollut nopeita kameroita, niin tuon kanssa olin sen verran tuskastunut, että monesti en viitsinyt kuvata ollenkaan. Pääsiäisenä otin sillä viimeiset kuvat, Kakkonen vei Olympoksen, kun tarvi iskun- ja säänkestävän vempeleen ja tilattiin mulle uusi Panasonicin Lumix.

Korallikanukoita vai jotain pajuja? Tässä näitä on hoidetussa puistossa, mutta vastaavia pensasryhmiä on pitkin jokivartta hoitamattomillakin alueilla.

Fasaani on sen verran hidas lintu, että sen kuvaaminen onnistuu laiskasti heräävälläkin kameralla...

Tässä ei valotus osunut ihan kohdalleen, mutta kuvasta tuli yksi pääsiäisen ajan suosikeistani. Tämä on joelta. Tuo poimuinen on siitepölyä, vaahtoa ja muuta ryönää, suomut sen reunalla ovat pieniä veden pyöristämiä jääpaloja.

Puiden ja lian aikaansaamia graffitteja valkoisessa varaston seinässä.

Vieraitakin kävi vaihtelevasti torstaista maanantaihin. Tuli testattua yhden hengen talouden jääkaapin kapasiteetti, kun on kahtena peräkkäisenä päivänä yhdeksän henkeä pöydässä tilanteessa, jossa ei aamulla pääse kauppaan täydentämään varastoja. Kuorin sipuleitakin semmoisen määrän, että luulin silmien turpoavan itkusta täysin umpeen - olisi heti pitänyt muistaa uimalasit. Ja lampaan kaveriksi valkosipuleita - sorry naapurit :) ...no, mun mielestä se kyllä voittaa mennen tullen naapurin porraskäytävään tuulettaman tupakankatkun.