Nämä pari tuunausta valmistui jo aiemmin tänä vuonna. Mosaiikki periaatteessa jouluksi, mutta kun tarvitisin siihen siskon työkaluja muutaman lasipalan pilkkomiseen ja hän unohti jättää ne lomansa ajaksi, niin piti sit vain malttaa odotella. Pelkät ruusut tein jo aiemmin, mutta ne olivat aika aneemisen näköiset. Vuodenvaihteen tienoilla lisäilin lehtiä ja nupun.

Ruusuissa maalasin askartelumaalilla hentoa sinistä sinisten lasipalojen saumoihin, niin se yhdisti palat selvemmin kiemuraksi. Lehdissä teen ehkä vielä saman. Tekstissä saumat on maalattu kirjainten kohdilta.

 

Eteisen vihreät ovet saivat valkoisen puolikiiltävän maalin ja siihen mattapintaisia kuvioita. Sama tekisi mieli tehdä keittiön vihreille oville myös, mutta en tiedä kuinka hyvin maali pysyy ja ainakin keittiössä ovia joutuu pyyhkimään aika usein.

Kaapin alkuperäinen väri, luonnossa vähän harmaampi kuin kuvassa ja alkuperäinen vedin, joista en niin kovin tykännyt. Olisin halunnut ison ja pienen nupin, mutta puisissa ei ollut kokoja. Niitä etsiessä törmäsin aika hauskaan nuppijuttuun. Etsiskelin niitä rautakaupassa ja myyjä tarjoutui avuksi. Kerroin asiani. Ei, heillä ei ollut kuin jotain sorttia metallisia, mutta heillä on kyllä puisina tämmöisiä saunanoven nuppeja. Ne on kyllä kaksipuoleisia... Olihan se vähän nolo, kun kysyin, että keittiön kaapin oviin vai! Eteisessä on nyt tuplanupit ja keittiöön olen ostanut vanhan vetimen toista reikää peittämään muun muassa leppäkerttunappeja, kun niitä on keittiössäni muuallakin. Mutta keittiössä on nyt taas vähän uuttakin suunnitelmaa, joten se on vielä maalaamatta.