Aika usein vieraat kyselevät mihin voi istahtaa, kun laittaa kengät jalkaan. Lähellä naulakkoa ei mihinkään. Joku jakkara on ollut hankintalistalla koko ajan, mutta kirppareilla on niitä näkynyt niukanlaisesti tai sitten ovat olleet niin isosti kunnostettavia, etten ole halunnut ostaa. Jakkaran pitää olla niin tukeva, että siihen voi istua isompikin ihminen, ei liian iso, kun sille on vain vähän tilaa eikä niin pieni, että sen ison ihmisen istuessa se uppoaisi syvälle lihaan.

Tässä kerran muistin, että suvun varastolla ehkä näin lapsuudenkodissa olleen jakkaran. Mökillä käydessään sisko poikkesi tarkistamassa. Siellähän se nökötti ja vaikutti vielä tukevaltakin, mutta vuosien (10-15-20 v...) likaantumisen jäljiltä istumista siinä ei viitsinyt kokeilla. Nyt se on mulla. Jess!!!

Kun markkinoille tuli kerniä, isä osti sitä sinisenä ja punaisena ja päällysti innoissaan yhtä ja toista. Kuudesta jakkarasta kolme sai sinisen ja toiset kolme punaisen päällisen. Isä oli liimannut vaahtomuovin ja sen hiomisessa oli aika homma. Päätin jatkaa seuraavana päivänä ja huuhtelin pölyjä pois. Silloin huomasin, että liimahan lähteekin aika helposti, kun vähän hieroo sormilla.

Sisko muisti, että äiti ja isä tykkäsi eri väreistä ja kun kyselivät kumpi on nätimpi, niin niille piti vastata eri tavalla. Piti tai ei, ainakin lapsena luultiin niin.  Mä muistan, että olen nostanut jakkaraa noista rei'istä ja istunut käden päälle ennen kuin sormet oli pois niistä. Tuntui ilkeältä.

Jakkaraa putsatessa tuli koko ajan uusia ja uusia suunnitelmia, kuinka jatkaisin, kunhan ensin saan sen putsattua. Osa karsiutui aika pian, mutta pari jäi hautumaan yöksi. Lopulta ei tullut suoraan kumpikaan niistä ja tuoli on jäämässä aika entiselleen. Pintaan töpöttelin vähän sinistä, jota on eteisessä muuallakin ja hankasin sitä tuoreeltaan vaahtomuovilla ja sen kuivuttua vielä hioin. Tuolin jalkaan tuli kukka - samaa sarjaa kuin vieressä olevissa kaapin ovissa. Tuolin päällisen lakkaus on vielä kesken. Toistaiseksi siihen ei ole tulossa muuta.

Jos meillä nyt haluaa kengännauhoja sitoessaan istua, niin se onnistuu.