Tämä kesä sateineen oli parvekkeen kukille armollisempi kuin edelliset hellekesät. Hävikkiä tuli vain parin yrttiruukun verran, kun olin viikon verran pois kotoa. Niiden sijaan ostin taimien loppuunmyynnistä pari viimeistä pientä havua, jotka nyt ovat talven yli selviytymistestissä. 



Pelakuu kukki koko kesän. 



Purppurajuorun latvan sisko nappasi etelänmatkaltaan. Se viihtyy hyvin kesät ulkona, mutta ei näytä kestävän talvea ulkona. Keväällä talven aikana ränsistyneet kukista voi katkoa latvat, juurruttaa niistä uusia ja antaa vanhan kasvattaa uusi entistä vähän tuuheampi lehvästö. Tämä kukkiva yksilö on parivuotias. Viime kesän tulokkaat eivät vielä kukkineet.



Krysanteemi on loppukesän ostos ja kukkii edelleen, vaikka nyt on jo 10 astetta pakkasta parvekkeellakin. Kun ilmat lämpenevät ja kukatkin sulavat, voi olla, että tämä muuttuu melko pian ruskeaksi.


Parvekelaatikon tyhjensin, kun joku eläinyhdyskunta muutti pelakuiden lehtiin. En halunnut niitä sisälle. Viime vuonna laatikon päällä oli pitsiliinalla päällystetty lauta ja pitsiverhosta tehtyjä lumipalloja. Nyt päällystin laudan huovalla, jonka olen kutonut tädilleni 1968. Täti pesi ja hoiti huopaa huolella. Kerran serkkutyttö oli auttamassa siivouksessa ja oli heittänyt huovan pesukoneeseen. Siitä tuli jäykkä ja tönkkö - huovaksi mahdoton. Täti toi huovan minulle takaisin ja sanoi, että keksin siitä varmaan vielä jotakin. Aluksi luulin, ettei sitä voi mihinkään käyttää, kun se on liian jämäkkää, mutta ihan rippusia siitä on enää jälellä, joten kyllä sekin on paikkansa löytänyt. 



Pari oranssinväristä lankakerän loppua. Toisesta olen joskus nuorena neulonut puseron ja toisesta joitakin vuosia sitten huivin. Kukat olen virkannut. Ensin 6 kjs lenkiksi ja siihen pylväitä niin paljon kuin saan mahtumaan. Seuraavassa kerroksessa jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen pariin kertaan pylväs ja kjs. Joissakin kukissa on vielä yksi kerros lisää samalla tai rei värillä, jotkut olen lopettanut tähän. Kukkia on kaikenvärisiä - valkoisia, harmaita, värikkäitä, musta. Olen virkkaillut niitä siksi, että jonakin päivänä kiinnittäisin niitä lenkillä käydessä polkujen varsille lehdettömiin puihin ja pensaisiin. Parvekeprojektiin käytin oranssit ja yksiväriset punaiset.




Ruskeankirjava rönsylä on sukkalangan lopusta. Kun talven jäljeltä sukat olivat melko vanuneet ja joustamattomuutensa vuoksi hankalat kiskoa jalkaan, niin niiden kärjistä tuli pullonkorkkien päälle ommeltuina pari kukkanuppua. 



Tänään lauta kiepsahti toisin päin ja sen päälle tuli joulutorilta löytynyt pieni koriste.