Isä innostui vuosia sitten tekemään kukkapylväitä. Malli oli kaikissa sama, korkeuksia oli muutama. Kaikki olivat puunvärisiä, lakattuja. Olin miettinyt omaani monenlaista päällistä - maalia, vanhoja lehtiä, kangasta, neule, virkattua...
Siskolla on useampi pylväs ja osa on päällystetty/vaiheessa lasimosaiikeilla. Sain yhden niistä. Kun mullakin nyt oli pari laatikollista laattapaloja, niin aloin mäiskiä niitä vielä pienemmiksi kappaleiksi, että voin päällystää pylvääni.



Palat olivat paksun ison voimapaperikirjekuoren sisällä, ettei sirpaleita lentänyt joka puolelle. Sitä mukaa, kun reunat rikkoivat kuorta, vahvistin sitä ilmastointiteipillä. Aluksi pilkoin niin, että palat olivat laudankappaleen päällä - katkeilivat liian tasaisen kulmikkaiksi. Tasaisella alustalla tuli mutkikkaampia paloja.



Reunoilla on laattojen reunapaloja ja ne ovat enimmäkseen ruskeita. Pitää vielä hiukan rapsutella niitä puhtaammiksi ja sit maalaan akryyliväreillä ruskeat piiloon.



Sydämet ovat jääkaappimagneetteja, jotka ostin käsityömessuilta. Vähän kiemuraisia, mutta täytin alapuolen tasaiseksi saumauslaastilla. Ja ne magneetitkin ovat siellä edelleen.
Nyt noissa on tilapäiskukat keittiöstä. Kukkakaupassa jatkui vielä joulusesonki, kuukauden sisällä on tarjolla jo viherkasvejakin.