Näin vähän aikaa sitten neulotun kaulakorun ja pitihän siitä sitten kokeille omaakin versiota. Ilta ja lankakauppojen ovet visusti kiinni, mutta inspiraation iskiessä on tartuttava työhön. Kokeilin monenlaisia lankoja, itselleni ihan vääriä värejäkin. Muhkuraisista langoista tuli parhaimman näköisiä. Sileästä kirjavasta tuli sileää kirjavaa, vähän tylsää eikä nuo helmetkään piristäneet sitä toivomallani tavalla.

Valmistuneessa korussa on kahta eri lankaa. Suunnilleen noin kymmenes versio alkoi edistyä koruksi asti. Toista lankaa olisi ollut vielä reilusti jälellä, mutta se on kiiltävää eikä ole "mun juttu" ja tuo toinen loppui, muita samansävyisiä oli, mutta liian paksuja. Sen kiiltävän olen varmaan saanut jostakin, vaikea uskoa, että olisin ostanut itse - ainakaan ei ole mitään muistikuvaa semmoisesta. Tämä on vajaa kolme metriä pitkä.

wwSininen-normal.jpg

Langanvaihdossa tein solmun ja kuljetin langanpäät työn sisällä. Alku- ja loppupään ompelin yhteen muutamalla pistolla. Noin röpelössä langassa krouvikaan käsiala ei näy.

wwKaulassa-normal.jpg


Yhdessä versiossa pujottelin lankaan pussillisen pikkuhelmiä ja otin silloin tällöin yhden neuleeseen mukaan. Noin neljännesmetrin paikkeilla katselin aikaansaannostani ja ekana tuli mieleen kukanvarsi, jossa on jotain punkkeja. Ei siis sitä sorttia enempää, pelkkä ajatuskin alkoi kutittaa iholla. Työ on ollut epäonnistumisen esimerkkinä yhdessä kässäkerhossa ja nyt odottaa purkua.

wwPunainen_osa-normal.jpg

Työ etenee niin, että luodaan muutama silmukka, kudotaan pelkkiä oikeita kerroksia. Kun kerros on valmis, silmukat siirretään takaisin puikon toiseen reunaan, lanka pysyy nurjalla puolella ja neulotaan seuraava kerros. Työtä ei EI KÄÄNNETÄ ollenkaan. Minulla enin määrä on ollut viisi silmukkaa ja se sulkeutui vielä hyvin. Ja tämä kohta työstä tujottaa sinua!

wwVaalea-normal.jpg

Vähän paksumpi lanka kolmella silmukalla. Tästäkään ei pitänyt tylla mitään, jälki on ihan ok, mutta väri ei ole mun. Tämä oli mukana kässäkerhossa, siitä tuli harjoituskappale ja se edistyi jonkin verran. Voisin kokeilla tästä rannekorua niin, että pujottelen sen muistilankaan. Valmiin korun voi vaikka arpoa seuraavassa kerhon tapaamisessa ystävänpäivänä.