Riistakamera oli syyspuolella muutaman viikon kyttäyskopin ikkunalla ja yhtenä yönä siinä oli kirmaillut hiiri. Kun kamera laukeaa liikkeestä, niin hiiren yöjuoksukuvia oli jonkinmoinen määrä. Kuvassa näkyi tummana ikkuna-aukon ja hiiren profiili. Pari ekaa kuvaa naurattivat, kolmannessa alkoi jo mieleen tulla ideoita. Silloin heti en älynnyt ja kun lopulta muistin pyytää itsellenikin jotain hiirikuvaa, niin myöhäistä - ei kai nyt hiirien kuvia kukaan pidä tallessa. Niin, ei kai...

 

wwLuonnos1-normal.jpg

Tietokoneen latautumisia odotellessa nappasin roskiksesta kirjekuoren ja piirtelin muutamana päivänä joitakin luonnoksia.

wwLuonnos2-normal.jpg

 

wwosa2-normal.jpg

ww04_osa-normal.jpg

Juusto on hirsimökkiä hulpioista. Leikkasin sen joka reunasta pois yhden hiiren ja keskelle pyöreitä reikiä. Hiirulaisista piti heti tulla jotakin tummaa, lähelle taustan väriä ja reikien kohdalle jotakin hedelmäkangasta. Löysin omasta kaapista jo omenoita ja päärynöitä kankaalla, mutta aivan liian isoina. Kaupassa odotti sama kohtalo. Nukkekotikankaissa oli pikkuriikkisiä omenoita, mutta yksittäisinä ja se ostos osoittautui tämän työn kannalta virhehankinnaksi. Lopulta applikoin työn alakulmaan symmetrisyyttä rikkomaan muutaman päärynän.

ww05_osa-normal.jpg

Reunakangas on yksi pilalle menneistä värjäyksistä - värien jämiä kankaalle, josta sen jälkeen taittelin osan laskoksille ja osalle ripottelin koivunlehtiä. Lopputulos oli ei-ikinä-sovi-mihinkään-mun-työhön -luokkaa. Vaan paikkansa löysi tuokin.

ww03_valmis-normal.jpg

Työn nimi on Kuokkavieraat ja sen koko on 60x60 cm.